Integreer buitenverlichting
in jouw terras

Product Reviews

in-lite

Het Terras & Trends Deck systeem vergroot in korte tijd de uitstraling en wooncomfort van je tuin. Om praktische redenen of om een gezellige tuin te creëren. Terras & Trends Deck staat voor minimaal onderhoud en een maximale levensduur! De composiet planken zijn stabiel, robuust en zeer kleurvast! Het materiaal is 100% composiet, maar heeft de uitstraling van hout.

Terras & Trends Deck is leverbaar in drie kleuren: Multi bruin, donker grijs en licht grijs. En in twee breedtes: 138 mm RK (ronde kamer) met zijdelingse clipgroeven of 210 mm massief met zijdelingse clipgroeven. Het belangrijkste verschil tussen de massieve plank en die met ronde kamer is dat de massieve profielen waterpas gemonteerd worden en de ronde kamer-profielen moeten met 2% afschot gemonteerd worden in de lengte richting de plank. Dit om stilstaand water in de profielen te voorkomen. Daarnaast zijn de massieve planken een stuk breder. Hierdoor krijgt het terras een robuust karakter.

Dit Terras & Trends private label product is kleurvast en het stoot vuil en vocht af. Hierdoor hecht het vuil niet. Vuiligheid kan gewoon met een vochtige doek afgenomen worden. Hoewel de planken een houtlook hebben kan je er gewoon lekker op lopen zonder last te krijgen van scherpe randen en splinters. Bijkomend voordeel is dat verkleuring geen issue speelt, zelfs wanneer een gedeelte wordt overschaduwd door bijvoorbeeld een overkapping.

Kortom, Terras & Trends Deck is de perfecte oplossing voor elk terras!

De benodigdheden die je nodig hebt voor een optimaal resultaat:

Hardhouten onderbalk (geschaafde regel)

Een hardhouten balk, met een hoog gewicht en een goede duurzaamheidsklasse, is de beste onderbalk voor Terras & Trends Deck. Bij veel WPC producten heb je dure oplossingen nodig van WPC, maar bij Terras & Trends  Deck is dit niet nodig. Voordelig, stabiel, trekt niet krom en ongelooflijk duurzaam: dit is de best passende onderbalk voor Terras & Trends Deck. Verkrijgbaar in de afmeting 40×70 mm en in lengtes van 400 cm.

Aluminium onderbalk 

Aluminium onderconstructies zijn zeer duurzaam en een goed alternatief voor degenen die geen hout willen gebruiken als onderbalk. Belangrijk is wel bij deze keuzen om  clipsets met alu-schroeven en een afstandsband erbij te bestellen, (bijv. EPDM Shore 15) zodat er later niets rammelt en de schroeven enige speling hebben! 400 cm alu-balken zijn verkrijgbaar in 30×50 mm en 24×40 mm (versterkt). 

Clips voor onzichtbare bevestiging 

De “onzichtbare” bevestiging van de Terras & Trends planken doe je met behulp van de clips. Een set bevat 90 clips en bijpassende schroeven en een bitje. Daarnaast bevat de set 75 fixeringsclips en 15 bevestigingsclips, verkrijgbaar in twee uitvoeringen: voor hout en aluminium onderbouw. Voor meer informatie over de montage neem contact op met één van onze Terras & Trends vakspecialisten.

Start- en eindclips 

Voor de eerste en laatste terrasplanken raden wij de start-en eindclips aan.  Hierdoor worden de schroeven onzichtbaar. Belangrijk: als je deze clip gebruikt in combinatie met een alu-UK, moet je een fixatie optie in het holle Alu-UK opgeven, bijvoorbeeld met een stuk 30×50 mm UK

Onderhouden 

In de meeste gevallen is reinigen met een vochtige doek of dweil voldoende, aangezien de speciale beschermlaag zorgt dat het systeem van zichzelf vuil afstoot. Na langere periode van gebruik is het licht afspuiten met een hogedrukspuit ook mogelijk. Het liefst een normale spuit, gezien anders de beschermlaag wordt aangetast. Mochten er hardnekkige vlekken zich voordoen, dan is een kunststofreiniger voldoende. Door dit middel worden de vlekken moeiteloos verwijderd. 

Wil jij ook van jouw tuin of terras een droomtuin maken? Neem contact op met een van onze Terras & Trends dealers. Naast uitstekend advies kunnen zij je helpen bij het realiseren van jouw tuin en terras waar je het hele jaar door van kan genieten!